|
|
Όλη η εγκατάσταση. Η
δεξαμενή με το κρύο νερό που ανανεώνεται συνεχώς για να είναι κρύο, ώστε να
υγροποιείται ο ατμός από τα "στέφλα" |
|
|
Όλη η εγκατάσταση του
καζανιού. Φαίνεται καθαρά και η εστία της φωτιάς |
|
|
Η εστία της φωτιάς, η
οποία αφού ανάψει στις 18 Οκτωβρίου, (όταν αρχίζουν τα καζάνια), θα
σβήσει μόνο όταν τελειώσουν τα "στέφλα", μετά από 2 τουλάχιστον μήνες |
|
|
"Στέφλα" (από
μαύρα σταφύλια) χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι |
|
|
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι
στο καζάνι |
|
|
"Στέφλα" (από
μαύρα σταφύλια) χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι |
|
|
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι
στο καζάνι |
|
|
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι
στο καζάνι |
|
|
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι
στο καζάνι |
|
|
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι
στο καζάνι |
|
|
Μπήκανε τα καινούργια "στέφλα"
στο καζάνι |
|
|
Το "ξεκαζάνιασμα". Τα "στέφλα"
ό,τι ήταν να δώσουν σε τσίπουρο το έδωσαν. Τώρα θα πεταχτούν και θα μπουν
καινούργια "στέφλα" |
|
|
Μετά το "ξεκαζάνιασμα", ο σωλήνας
τοποθετείται στο καζάνι |
|
|
Τοποθέτηση του σωλήνα
κάτω από τα περίεργα μάτια επισκεπτών |
|
|
Η πλατφόρμα όπου μαζεύονται
τα βρασμένα "στέφλα", έτοιμα να πεταχτούν στο χωράφι για κοπριά |
|
|
Το καζάνι, όπου βράζουν τα
"στέφλα" |
|
|
Τα τελευταία απομεινάρια
μέσα στο καζάνι. Έτοιμο το καζάνι να πλυθεί για να δεχθεί καινούρια "στέφλα" |
|
|
Η "γράπα" μαζεύεται σε βαρέλι |
|
|
Παραγωγοί μαζεύουν το
τσίπουρο στις νταμιζάνες |
|
|
Το "γραδόμετρο", που
δείχνει τα "γράδα", τους βαθμούς της "γράπας" (του τσίπουρου
που βγαίνει μετά από μία μόνο απόσταξη) |
|
|