1title1_left.jpg (5370 bytes) 1title1_right.jpg (11103 bytes)
   

  Αρχική
  Γυμνάσιο
  Αξιοθέατα
  Νέο Σούλι
  Κάμερες
  Καιρός
  Κοσμογραφία
  Συζητήσεις
  Αναφορές
  Αναζήτηση
  Επικοινωνία
           




 

Όλη η εγκατάσταση. Η δεξαμενή με το κρύο νερό που ανανεώνεται συνεχώς για να είναι κρύο, ώστε να υγροποιείται ο ατμός από τα "στέφλα"

Όλη η εγκατάσταση του καζανιού. Φαίνεται καθαρά και η εστία της φωτιάς

Η εστία της φωτιάς, η οποία αφού ανάψει στις 18 Οκτωβρίου, (όταν αρχίζουν τα καζάνια), θα σβήσει μόνο όταν τελειώσουν τα "στέφλα", μετά από 2 τουλάχιστον μήνες

"Στέφλα" (από μαύρα σταφύλια) χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι

"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι

"Στέφλα" (από μαύρα σταφύλια) χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι

"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι
"Στέφλα" χύνονται από το βαρέλι στο καζάνι
Μπήκανε τα καινούργια "στέφλα" στο καζάνι

Το "ξεκαζάνιασμα". Τα "στέφλα" ό,τι ήταν να δώσουν σε τσίπουρο το έδωσαν. Τώρα θα πεταχτούν και θα μπουν καινούργια "στέφλα"

Μετά το "ξεκαζάνιασμα", ο σωλήνας τοποθετείται στο καζάνι

Τοποθέτηση του σωλήνα κάτω από τα περίεργα μάτια επισκεπτών

Η πλατφόρμα όπου μαζεύονται τα βρασμένα "στέφλα", έτοιμα να πεταχτούν στο χωράφι για κοπριά

Το καζάνι, όπου βράζουν τα "στέφλα"

Τα τελευταία απομεινάρια μέσα στο καζάνι. Έτοιμο το καζάνι να πλυθεί για να δεχθεί καινούρια "στέφλα"

Η "γράπα" μαζεύεται σε βαρέλι
Παραγωγοί μαζεύουν το τσίπουρο στις νταμιζάνες

Το "γραδόμετρο", που δείχνει τα "γράδα", τους βαθμούς της "γράπας" (του τσίπουρου που βγαίνει μετά από μία μόνο απόσταξη)