1title1_left.jpg (5370 bytes) 1title1_right.jpg (11103 bytes)
   

  Αρχική
  Γυμνάσιο
  Αξιοθέατα
  Νέο Σούλι
  Κάμερες
  Καιρός
  Κοσμογραφία
  Συζητήσεις
  Αναφορές
  Αναζήτηση
  Επικοινωνία
           




 

Τηλεκπαίδευση

Την Πέμπτη 22-4-2010 το Σχολείο μας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤηλΕστία», διοργάνωσε τηλεκπαίδευση στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών με την Εστία γνώσης και Πολιτισμού της Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα ήλθε από την Εστία γνώσης και Πολιτισμού της Χαλκίδας ο κ. Μαρκόπουλος Ιωάννης, υπεύθυνος για τις τηλεδιασκέψεις, και επειδή οι ταχύτητες του Ίντερνετ του Σχολείου μας δεν ήταν ικανοποιητικές για την τηλεδιάσκεψη, αναζητήσαμε χώρο κατάλληλο για αυτή την τηλεκπαίδευση.
Ως τέτοιο κατάλληλο χώρο βρήκαμε κάποια αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, η οποία και μας παραχωρήθηκε από το Διευθυντή της, κ. Σαπουντζή Ιωάννη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Την Εστία γνώσης και Πολιτισμού της Χαλκίδας επισκέφτηκε την ίδια μέρα ένα τμήμα της Γ΄ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Σ’ αυτό το τμήμα του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας έγινε διδασκαλία στο μάθημα της Αστρονομίας από τον κ. Αντωνίου, καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο μάθημα των Μαθηματικών από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μαυρομάτη.
Τις διδασκαλίες αυτές παρακολούθησαν και οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας.
Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας και υπέβαλαν ερωτήσεις και απορίες και έτσι είχαν την τύχη να αποκτήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που ίσως εφαρμοστεί στα Σχολεία πολύ αργότερα.
Την τηλεκπαίδευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Σερρών και ο Προϊστάμενος Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Αναστασιάδης Ηλίας.